Menü
Bezár

Hírek

2022. szeptember 27, 06:14

Köszönjük Bak Ferinek a V. Kanizsa Kupa 2022. XCO UCI C2 készült pazar képeket!
📸🫶
Sopron Városi Szabadidősport Szövetség, Radwelt MichiKnopf HU, Delta csoport, Sportfelügyelet Sopron, BringaSport, RADWELT MichiKnopf

Több mutatása
Megnézem a Facebookon
2022. szeptember 26, 10:31

A tegnapi napon lezárult az idei XCO szezonunk.
Az utolsó verseny helyszínét Nagykanizsa, Magyarország legtechnikásabb épített pályája adta. Ifjú titánjaink kiéhezve érkeztek a második, egyben végső futamra. Éhségük a verseny során olykor feltűnően látványos dolgokat produkált. Újoncaink is nagyon szépen, jelentős fejlődést mutatva abszolválták első komolyabb versenyüket.
U9 Honti Ágoston Viktor 1. (MK 1.)
Orbán Márk 4. (MK 3.)
Hámori Ajsa – (MK 2.)
U11 Honti Tamás Attila 1. (MK 1.)
Bökönyi Huba Árpád 2. (MK 2.)
Töltl Kevin 5.
U13 Molnár Ágoston 1. (MK 1.)
Illés Bence 3. (MK 2.)
Lovász Máté 4. (MK 3.)
Hámori Koppány 5.
Csuka Zsombor 7.
Baróci Pál 10.
U15 Csaba Fenyvesi 10.
Nagy L. Bátor 11.
Bendegúz Szajvolt 15.
U19 Dávid Balogh 9.
📷 Illés Árpád
🙏 Delta csoport , BringaSport , Radwelt MichiKnopf HU , Sopron Városi Szabadidősport Szövetség , Sportfelügyelet Sopron

Több mutatása
Megnézem a Facebookon
2022. szeptember 25, 14:59

Süle Róbert előző héten az olaszországi Trentoban megrendezett Gran Fondo Világbajnokságon vett részt.
A rajtnál 56 nemzet 2000 amatőr országúti bringása sorakozott fel, a királyetap 143 km-t és 4300 méter szintkülönbséget tartogatott. Robinak ezt 5 óra 32 perc alatt 'majd 26-os átlaggal sikerült abszolválnia. Gratulálunk!
" Szeptember 18-án Trentoban voltam a UCI Gran Fondo világbajnokságon, ahova még tavasszal sikerült magamat kvalifikálnom. A verseny előtti héten megjött a válogatott mez is, ami minden résztvevőnek kötelező. Előzetesen is egyértelmű volt, hogy nem lesz egy könnyű napom, 143 km és majdnem 4000 m szintkülönbség magáért beszél. Ennyi felfelé pedig nem sok rövidebb, maximum 5-6 km hosszú emelkedőn jön össze, hanem egy hegyen amit két irányból, háromszor másztunk meg. A rajtban remek hangulat volt, rengeteg nemzet komoly versenyzőivel, aki itt elindult szinte mind komoly amatőr versenyzőnek számít. A taktika az volt, hogy az első emelkedőt saját tempóban teljesítem, aztán ha lesz erő akkor a verseny második felében próbálok meg minnél több embert visszaelőzni. Ez az első hegyen működött is, fél óra mászás után is jól éreztem magamat sok embert megelőztem, jó wattokat tekertem, még az egy óra folyamatos felfelé bringázás ellenére is. Hegytetőn felvettem a szélkabátot meg a meleg kesztyűt és megkezdtem az első hosszú lejtőt. 5-6-an mehettünk, amikor a meredekebb részen kicsit lemaradtam, én kb. 75-80 körül gurultam, de páran úgy mentek el mintha álltam volna. A lejtő aljára egy kb 40 fős grupetto ért utol, velük kezdtem meg a második mászást, ami néha elég meredek is volt. Itt egyre rosszabbul éreztem magamat, a táv felénél már majdnem 3000 m szinttel magam mögött. Nem tudtam komolyabb erővel tekerni, ha kiálltam a nyeregből kezdődő görcsöket is éreztem. Nagy nehezen csak felértem a hegytetőre ahol megálltam frissiteni. Itt ért utol a végzet, ahogy leraktam a lábamat egyből görcsbe állt a combom. Eldőltem a fájdalomtól, le a földre. Egy idősebb olasz ember rögtön odajött masszírozni a lábamat, de nem nagyon akart engedni a görcs. A nézők közül egy svájci néni mondta, hogy ö gyógytornász, tud segíteni. Így történt, hogy 1600 méteren két ember próbálta a lábamat újra működésre bírni 🙂. 10 perc múlva megpróbáltam továbbindulni, de nem esett jól, eléggé fáztam és nem mertem nagyon terhelni a lábamat se. Itt még majdnem 1000 m szint volt hátra. A problémák ellenére egészen jól haladtam, nagyobb tempróra váltottam és sorra szedtem le az embereket. Sajnos ez a hegy se volt problémamentes, 2 km-re a hegy végétől a gyomrom kezdett el fájni, hányingerem volt és elment az összes erőm. A végén már csak a célra tudtam gondolni, meg, hogy az utolsó lejtőn ne hibázzak. Ez sikerült is, jelentős hátránnyal, de beértem a célba. Nem igazán az eredmény miatt jöttem, de szerettem volna jobban teljesíteni."

Több mutatása
Megnézem a Facebookon
2022. szeptember 20, 14:59 Megnézem a Facebookon
2022. szeptember 19, 10:26

Szombaton rendezték Kőszegen a 14.METRINWEST CITYCROSS versenyt, amely a KKE AlpokCycles lelkes tagjainak hála minden évben egyre színvonalasabb és népszerűbb.
A soproni deltás színeket csapatunkból idén csak 3 versenyző tudta képviselni , a többiek már a vasárnapi helyi rendezvényünkre koncentráltak. Reméljük jövőre többen megyünk, szeretjük Kőszeg városát és környékét!
Beáta Steiner 2. - Nöi Ifjusági
Csaba Fenyvesi 4. - Férfi Ifjusági
Bendegúz Szajvolt 6. - Freeride kategória
A rajt pillanatai: https://fb.watch/fDUhyqv67O/
📸 KKE AlpokCycles, Szajvolt Gabor
🙏 Delta csoport, BringaSport, Radwelt MichiKnopf HU, Sopron Városi Szabadidősport Szövetség, Sportfelügyelet Sopron

Több mutatása
Megnézem a Facebookon